Leksand – en pärla i hjärtat av Dalarna!

Leksand – en pärla i hjärtat av Dalarna!

Leksand är en tätort i hjärtat av Dalarna och en centralort i Leksands kommun. Besöker man Leksand finns det massor av aktiviteter man kan göra! Man kan hyra stugor, besöka Leksands sommarland, fiska och eller till exempel vandra i naturreservat med storlagen natur.

Att bo i Leksand

Om man vill flytta till Leksand, finns det mycket att uppleva och man har nära till allt. Leksands kommun har sju kommunala grundskolor, nio gymnasieprogram och en mängd högskoleutbildningar att välja mellan. Har man barn som behöver gå i förskola, finns det totalt tio förskolor runtom i Leksands kommun. Leksand har ett rikt kulturliv och en bra infrastruktur med många expanderande byggprojekt. Man kan söka en rad arbeten i Leksand och varje år anordnas även Yrkesmässan i Leksand där man främjar och hjälper yngre och äldre att finna arbete. Inom hela Leksand kan man finna både villor, radhus, fritidshus, hyresrätter eller bostadsrätter. För att locka fler att flytta till bland annat Leksand, har man skapat en ny sajt för att locka fler till Leksand och några andra närliggande orter. Vill man bo i en hyresrätt, kan man vända sig till bland annat Leksandsbostäder AB som har bostäder i i tätorterna Insjön, Siljansnäs, Djura och Leksand. Man kan även välja att köpa en bostadsrätt. Äger man istället en fastighet med hyres-, eller bostadsrätter, kan man behöva en bra och pålitlig fastighetsförvaltning. Precis som för fastighetsägare i Leksand, finns det behov av att anlita en professionell fastighetsförvaltning även i Stockholm.

Att se och göra i Leksand

Leksand är bland annat känt för sitt sommarland där man kan njuta av 80 roliga aktiviteter för hela familjen! Varje år presenterar nöjesparken nya attraktioner. Här finns det gokarts, linbanor, karuseller eller härliga poolparker med vattenrutschbanor och annat kul. Tycker man om att golfa, ska man besöka Greenfee på Leksands Golfklubb. Här kan man njuta av golf på vackert kuperad mark och skogsbana. Golfbanan ritades av den kända arkitekten Nils Sköld. Älskar man natur ska man besöka Siljan. I området finns Siljan Geopark som skapades för 380 miljoner år sedan av en gigantisk, 5 kilometer stor meteorit! Nedslaget skapade en 60 kilometer stor krater som idag har en rik skog med djur och växtliv! Runtom Siljan finns det roliga aktiviteter och sevärdheter som kan vara värda att utforska! Vill man campa lyxigt med så kallad “glamping”, kan man ta sig till Leksands Strand, Korså Forest Camp eller vid den vackra nationalparken vid Rösjöstugorna. På dessa campingar kan man hyra speciella glampingtält som redan är uppställda och bland annat har sängar och terrasser. Vill man besöka världens troligen längsta insjöbrygga, ska man besöka Långbryggan i Rättvik. Med sina imponerande 628 meter, är bryggan väl värd ett besök!

Leksand har mycket att erbjuda, både på en semester och för ett permanent boende. Är man på en mysig semester, finns det många bra hotell, stugor och vandrarhem att välja på. Denna unika tätort passar för barnfamiljen, paret, vännerna eller den enskilde, då Leksand alltid har något som passar de flesta!

blacky