5 saker att göra i Leksand

5 saker att göra i Leksand

Bor du i närheten av Leksand eller är det kanske så att du planerar att besöka staden? Då finns det en hel del roliga saker som du kan hitta på. Leksand är en mindre stad i Dalarna som erbjuder ett flertal roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Även om de allra flesta väljer att besöka staden under somrarna finns här aktiviteter och sevärdheter året runt. Under midsommar är det dock extra “håll i gång”, eftersom det är då som staden fylls av glada människor, god mat, musik och upplevelser av alla dess slag.

Innan du besöker en annan plats kan det vara en god idé att planera in några roliga aktiviteter, för att på så vis få ut det mesta av din resa. Här nedan listar vi bra tips som passar för barnfamiljer såväl som för par eller singlar.

Bästa aktiviteterna i Leksand

1. Leksand Sommarland

Reser du med barn är det en självklarhet att besöka Leksand Sommarland. Här kan du utan problem spendera en hel dag eller två och det finns mängder med saker att göra. På sommarlandet kan barnen åka gokart, bada i vattenlandet eller varför inte testa på roddbåtar, elbåtar och en höghöjdsbana.

2. Besök Tällberg

Dalarna har helt klart mycket att erbjuda, men är det en riktig pärla du är ute efter bör du göra ett besök till Tällberg. Platsen är mycket känd, inte bara för lokalbor utan till och med över hela världen. Tällberg är en mycket vacker by som består av små röda stugor, hantverksbutiker, god mat, caféer och möjlighet till övernattning. Hantverksbutikerna erbjuder allt möjligt roligt, men är du på jakt efter en handvävd viskosmatta rekommenderar vi att du vänder dig till onlinebutiken Trendcarpet istället.

3. Slå ett slag på Leksands golfbana

Älskar du att spela golf eller vill du kanske testa på något som du inte gjort förut? Då kan vi rekommendera Leksands golfbana. Här får du tillgång till en bana med 18 stycken fina hål som är omringad av mycket vacker natur. Banan hittar du belägen kring Limsjön och det är arkitekten Nils Sköld som ligger bakom den. På golfklubben kan du slå dig ner och njuta av god mat och dryck när du behöver vila dig en stund.

4. En skön promenad genom staden

Att gå en promenad kan låta som en ganska så tråkig och vardaglig aktivitet, men sanningen är att det är något mycket intressant med att ta en promenad i en helt ny stad. I Leksand kommer du alltid att befinna dig nära naturen, oavsett vilken del av staden som du besöker och det finns många vackra byggnader och hus att titta på. Leksand är dessutom en pittoresk liten stad som är “Instagramvänlig” som få. Det innebär bland annat att du kommer få mängder med fantastiska bilder som du kan visa upp för vänner och familj.

blacky