Skola och matcher hos Leksands IF

Skola och matcher hos Leksands IF

Om man är intresserad av sport så är Leksands Idrottsförening en av Sveriges anrikaste. Den grundades för nästan hundra år sedan, 1919, och började som en idrottsklubb som inriktade sig på skidsport och bandy men snart även fotboll. Idag är det framförallt ishockey som är den stora fokusen för Leksands IF men man sysslar även med mycket annat för herrar, damer och juniorer.

Vad gäller ishockey så har Leksand genomgått både höga och låga punkter och man innehar ett antal rekord. På 1970-talet hade man till exempel rekord i antal mål, vilket innehades av Mats Åhlberg som gjorde hela 42 stycken under säsongen 1976/77. 1990-talet kallade man sig under en period för Leksands Allstars som en del av den internationella NHL trenden. Idag har man gått tillbaka till namnet Leksands IF men en av dess största supporterklubbar kallar sig fortfarande för Leksands Superstars.

Eftersom ishockey alltid varit så viktigt för klubben har man startat hockeyskolor både för juniorer och elitspelare. Eleverna bor och äter på skolan under kurserna och man tränas i allt från speltekniker, allmän styrka och smidighet liksom olika typer av taktik. Man får också lära sig hur man bäst för puckar, hur man bör värma upp och vilka kostvanor är lämpligast för de som verkligen vill gå in för spelet.

Förutom matcher så tjänar Leksands IF pengar på bland annat utrustning och souvenirer. Går man in på dess hemsida så kan man köpa böcker, matchtröjor och golfutrustning liksom väskor, klistermärken, vimplar och bildekaler. Detta är populära presenter bland annat hos de yngre supportrarna och är ett bra sätt att stötta klubben. Man har också en speciell limousinservice som man kan boka inför klubbens matcher, vilket är ett lyxigt och roligt sätt att visa sin support.

blacky