Må bra på Masegården

Må bra på Masegården

För den som älskar allt som har med hälsa, sunt leverne och livsglädje att göra är ett besök på Masegården alldeles utanför Leksand en oförglömlig upplevelse. Denna vackra gård har anor från 1700-talet och skryter idag med att vara Sveriges enda riktiga hälsohem. En perfekt tillflyktsort från den som vill komma bort från ett stressigt och osunt liv i några dagar!

På Masegården sysslar man mycket med kost och man förespråkar och lagar en god, vegetarisk kost för alla smaksinnen. Man utesluter alla ämnen som kan anses vara hälsovådliga, som socker, koncentrerat fett och vitt mjöl utan att för den delen minska på smaken. Det viktiga är att man behåller matglädjen men samtidigt gör bättre och sundare val. Under tiden här får man inte heller röka eller dricka alkohol.

Dagligen arrangeras olika motionspass, alltifrån cykelturer och simning till vandringar och gympapass och det finns möjlighet att avsluta dagen med en välgörande massage eller ansiktsbehandling. Det finns också tillgång till bastu, liksom skickliga experter som man kan konsultera vad gäller olika krämpor, viktnedgång eller allmänna kostvanor.

Efter en vistelse på Masegården är man fit for fight igen och kan återgå till livets olika utmaningar med ny styrka.

blacky