Campa vid Siljan

Campa vid Siljan

Är du naturälskare så kan få saker jämföras med att campa vid den vackra sjön Siljan. Hit kommer människor varje sommar för att få njuta av frisk luft och sköna bad, härliga promenader och lugna båtturer.

På Siljansnäs camping, blott 12 km från Leksand, kan man antingen hyra stuga eller komma med sin egen husvagn. Campingplatsen är väl utrustad med toaletter, dusch och tvättstuga och det finns även utrustning för matlagning,

Bland de populäraste aktiviteterna här är att hyra båt, alltifrån klassiska ekor till kanoter eller trampbåtar eftersom campingen ligger vid Siljan. Det finns också väl markerade vandringsleder genom naturen, liksom lekplatser för de små.

Eftersom midsommarfirandet är årets händelse i Leksand arrangeras kyrkbåtturer från Siljanäs. Förr i tiden var det så folk tog sig till kyrkan och det är en upplevelse i sig. Vill man vara med om någonting mer actionfyllt kan man delta eller vara åskådare vid den årliga motorsågstävlingen Game of Logging som är på världsnivå!

Kommer man om vintern finns det flera skidbackar i närheten och oavsett årstid ett stort antal serveringar och restauranger.

blacky