Kultur och lärdomar i Leksand

Kultur och lärdomar i Leksand

För den som är intresserad av konst, kultur, språk och hemslöjd så arrangerar Leksands kommun årligen ett stort utbud för både lokalbor och besökare. Man har skolor, museum, fritidsgårdar och ett kulturhus att stoltsera med och programmet erbjuder allt från konserter och slöjdverkstäder till språkcaféer och lekstugor,

I kommunens museum kan man åtnjuta den vackra Dalakonsten som är känd i hela Sverige. Man kan beundra vackra dräkter och broderier och när besöket drar sig mot sig slut finns en fin liten butik där man kan handla med sig några minnen. Man kan också boka speciella visningar för familjen eller företaget om man vill.

Kommunen organiserar också ett antal evenemang som till exempel valborgsfirande, nationaldagen med allsång och det berömda midsommarfirandet; här stoltserar man med Sveriges största resning av en majstång och Leksandsborna hedrar tillfället genom att klä sig i sina vackra landskapsdräkter.

Leksands kommun vill uppmuntra människors kreativitet och utger ett antal stipendier som framförallt inriktar sig på främjandet av lokala traditioner och kulturevenemang. Från och mer år 2017 kommer Leksands kulturstipendium att utdelas till personer som på ett eller annat vis framhävt Leksand med allt vad det innebär.

blacky