De som väljer att flytta från Leksand

De som väljer att flytta från Leksand

Många väljer att flytta från mindre städer till storstäderna på grund av jobbmöjligheter. Det är inte alltid det man själv helst av allt vill göra, men jobbar tenderar numera att dra sig till de större

Kvinna på en tågperrong

städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Om man söker på bemanning stockholm på nätet kommer det upp massor av olika alternativ. Det gäller såklart både rekrytering och bemanning och det är många som flyttar just till Stockholm från Leksand eftersom det är den största staden i närheten. Vill man så går det att pendla även om det tar ganska lång tid och inte är särskilt bra för vår miljö.

Trots att det är många som flyttar till storstäder så är det många som också stannar och väljer att skaffa familjeliv i småstäderna. Leksands kommun slår nytt befolkningsrekord i år och det är väldigt roligt eftersom de har många år i bagaget som en stad med krympande befolkningsmängd. Man kan se detta som en ny start för Leksand som kanske kommer bli ett mer attraktivt ställe för även företag att etablera sig. Stadskärnan har på senaste stått still i utvecklingen eftersom många väljer att shoppa online, men det kanske vi ser en ändring på nu när folk vill värna om småstäderna. Leksand har i flera år haft det kämpigt med flera olika aspekter men det ser nu ut som att det är på väg en förändring. Denna lilla stad har alltid haft fantastiska hockeyspelare och även om det går upp och ner ibland så är det riktigt bra hockey och många spelare från hela världen skulle vilka spela i deras lag. Detta har såklart bidragit till att Leksand gjort sig själv kända i Sverige.

Grabbar som spelar ishockey

blacky